UTELÅST

Jesus, hur ofta har det hänt liksom? ALDRIG. Men nu sitter jag på biblioteket istället för hemma och väntar på att min älskade pojkvän ska komma och släppa in mig i mitt hus... som borde börja sakna mig nu... för jag saknar det. Haha. Idag är det alltså valborgsmässoafton, oj vad tiden går snabbt. Jag ska hem till Daniels vän Simon på middag. Det ser jag fram emot, för killen är supertrevlig. Senare ikväll blir det Hard Rock. Frågan är vad tusan man ska ha på sig på ett sådant tema. Jag tänker ju inte direkt komma i bikinitop och minikjol, haha. Nej, nu ska jag vara duktig och plugga lite kemi. Glad Valborg! Smackapoff!

FLUNSÅSPARKEN IKVÄLL 19.00-20.00


Tigers och Blackstripes (jag fjärde uppe till vänster)

Yes, idag är det dags för en av vårens uppvisningar. Idag på Dansens Dag där det kommer flera internationella dansare och det lär bli sjukt fräckt. Jag är lite nervös, som vanligt när jag ska göra något på scen, men jag kommer få världens adrenalin-kick under dansen. CHEER-KÄNSLA är den bästa. =). Nu måste jag skynda mig till skolan, försov mig idag. Smackapoff!

VARNING FÖR EUFORI



Jag har varit  förväntansfull hela dagen och längtat så efter den stund han sjunger mitt namn och kikar upp på mig från tangentbordet. Mina kinder hettade från sekunden jag kom dit och jag såg suddigt av tårar från det att han sjöng "Illusoriskt, en dröm..." men jag kämpade av hela min kraft för att inte en flod av lyckotårar skulle falla från mina kinder eftersom det kändes lite för privat. Men när låten var klar kunde jag inte låta bli att springa upp på scenen och kyssa honom. Jag har aldrig sett något vackrare än honom idag. När jag gick ut från skolan och var tvungen att lämna honom kom dock alla tårar som jag hållt tillbaka under konserten och så fort jag tänker på hur underbar han är blir jag alldeles galen av saknad och vill springa hela vägen hem till honom.


Jag älskar dig Daniel. Du betyder mest. Jag vill kyssa dig i evighet.


SOUNDS OUT WITH MR HYDE & FAUST



Ikväll 19.30 på Hulebäcksgymnasiet har min älskade Daniel och hans klasskompisar Sven och Karl sin projektredovisning. De har spelat in en CD med tieln som står ovan. Han ska sjunga Emelie ikväll så jag kommer vara helt överlycklig under konserten! Alla nära vänner är självklart välkomna. Nu ska jag gotta mig i att den dagen som jag har fantiserat om i lite mer än ett år äntligen är här. Ikväll ska jag sitta där i publiken och lyssna på när han, som jag är helt upp-över-öronen kär i, ska sjunga en låt skriven om mig. Kanske ses vi där! Smackapoff!


SOMMAR, TACK


Louise Edlind Friberg


BUSY, BUSY


Frida & Jag


Sofia & Alice

Oj då, det blev visst ingen bild innan jag stack iväg... men men, det var sjukt roligt även om jag fick dra efter en timme typ. Idag har jag hunnit med supermycket! Jag har labbat fysik i fyra timmar, träffat min syster, käkat sushi, varit på träningsintervju på SATS, gått ärenden, lyssnat på Daniels rep., sen tränat från fyra till sju(!) och nu ätit med pappa och dessutom planerat en hel del inför studenten och så. Effektivitet kallas det.

PEACE, MY HIPPIE!



Ikväll ska jag och Frida på en hippiefest. Kan man ha bättre tema på en fest just nu? Nej, sannerligen inte. Håret blir nedsläppt i mittbena (ovanligt) med lite rufs och något band över pannan. Sen måste jag fixa något att ha på mig..... jag måste pyssla lite tror jag. Lägger upp resultatet sen. Peace out!

SLEEPY, SLEEPY



Som vanligt lånar jag något klädesplagg av min pv när jag sover där, idag blev det en zebra-tee som jag tyckte gick snyggt ihop med mitt kornblå nagellack. Jag har sovit hela eftermiddagen och början av kvällen, men jag känner att jag måste i säng snabbt innan jag däckar i soffan. God natt och hoppas att ni mår bättre än vad jag gör. Smackapoff!

BLUE SHOES AND NAILPOLISH





Hur kunde jag glömma att visa mina nyinköpta skor från Prag? Kanske beror det på att jag är dödligt sjuk (ja, jag blir otroligt mesig när jag är trött, så bli inte för orolig) och har en hjärna som fungerar i slowmotion sen jag kom hem, men trots det är det lite skamligt, för de är döläckra! Skorna är från Bata och nagellacket från Sephora. ÅH, JAG HATAR ATT VARA SJUK! Smackapoff.

SJUNDE HIMLEN



Nu har jag sovit i nästan tretton timmar. Jag var krasslig redan innan jag åkte till Prag, men nu är jag verkligen sjuk och det räckte inte med en natts sömn för att jag skulle piggna till. Idag har jag och min pojkvän varit ihop i sju hela månader. Inte dåligt det inte... men jag räknar med att det blir många, många (...) fler. Vi ska fira med sushi (något konstigt hände nämligen med mig i Prag för jag gick från "Jag kommer aldrig äta sushi!" till "SUSHIIII!", haha. Nu måste jag plugga, så smackapoff på er!

PRAHA PICS






























HEMMA

Prag var helt otroligt roligt, men nu är jag äntligen hemma igen och just nu är jag den lyckligaste människan på jorden, för i natt kommer jag sova bredvid världens underbaraste.


d


Fjärran åter igen, den längtar



Längtan, saknaden och tomheten river och sliter i mitt bröst.
Skärskådar längtansfullt dina bilder för att finna sympati och tröst
Men likväl smyckar tårarna min kind och blir ett hinder,
de skymmer min blick
Sträck ut din hand och finn min,
tänk om det ändå gick.

                                                

Daniel älskar dig










...

KÖPENHAMN



Fredag
När vi kom till Köpenhamn checkade vi in på hotellet och upptäckte till vår lycka att pappa bokat sviten, så vi gjorde oss hemmastadda i våra rum och sen tog vi en promenad och kollade läget ... och jag såg en sjukt snygg brud-kläddocka med vita Mc-Boots och massor av lager från Ivan Grundahl - konst! Vi lunchade på Cafe Norden (mumma) och sen gick vi på Tivoli. Jag och min kära far åkte upp i slänggunge-tornet (ingen aning om vad det heter), och satan vad det blåste! På kvällen blev det Yatzy och påskgodis.



Lördag
På dagen tog jag ledigt från min familj och strosade runt på Ströget och shoppade lite inför Prag-resan imorgon. Jag hade mina Gala Gonzalez inspirerade stay-ups (det vill säga att spetsen syntes). Mina köp blev ett par jeans från Gina Tricot, en tee-shirt från Urban Outfitters (bild nedanför) och ett par skor från H&M. Jag var nöjd. På kvällen gick vi till Det Lille Apotek och käkade middag. På kvällen drack vi vin och spelade Yatzy. Sen låg jag länge i min säng och lyssnade på Eskimo Joe och saknade alla här hemma.



Söndag
Jag måste bara berätta om vår trappa (bild längst ner till höger) som gick från vår svit direkt ner till frukostmatsalen. Alla andra fick gå in genom en vanlig ingång, medan vi kom ner i en spiral från taket, hihi. Vi åkte hem ganska tidigt imorse och nu ligger jag i min säng och pratar med Frida som ger mig en galen resfeber inför imorgon. Men först ska jag få träffa min älskade pojke, för ikväll kommer kommer han hit och då kommer jag slänga mig runt hans åh, så saknade kropp. Nu - packning! Smackapoff!

FÖRSTA SEMESTERN


EMELIE INSPIRERAS: GALA GONZALEZ


Bild (vänster) lånad av: amlul.com

Jag tänkte börja med en liten rolighet som heter "Emelie inspireras", för jag älskar verkligen att inspirera och inspireras av människor, jag tror att det är en stor del i det egna utvecklandet (i detta fallet av sin klädstil). Jag föll hårt för bilden i alla fall och kände för att göra en liten copy-cat. Nu ska jag ta en dusch och sen baka créme brulée till i kväll. Smackapoff!

MY FAVOURITE STORIES ARE MY STORIES WITH YOU



The Hills säsong 5 går nu att se på MTV.com, vilket innebär att jag har något att göra nu när jag ligger i sängen och har feber. Igår lyckades jag nämligen blir ännu sjukare,  så idag orkar jag inte göra något produktivt alls... även om jag måste. Min familj ska ha påskmiddag idag, eftersom att hälften av oss åker iväg till Köpenhamn imorgon! (Hm... detta slog mig nu (!) och jag har inte packat eller någonting...). Nu ska jag titta på andra avsnittet och sen tror jag... kanske... att jag ska ta mig ur sängen och städa lite på mitt rum. Vi hörs sen! Smackapoff!

DRÖM SÖTT



Efter att jag, Noor, Moa, Frida och Dana spenderat kvällen till att prata om Prag är jag nu mer taggad än någonsin. Men jag är sjukt trött och öven lite rund om fötterna, så jag ska nu dra täcket upp till hakan och så småningom somna som en bebis. Dröm sött alla och Smackapoff!

NUR ÜBER MEINE LEICHE



Idag tog jag och min mormor en promenad till min morfars grav och pratade om hur annorlunda allt blir när man inte får vara med den man älskar. Jag saknar verkligen honom och jag kan bara föreställa mig hur svårt det måste vara för henne. <3
   Efter att vi lunchat åkte jag hem, men på vägen stannade jag vid 4-gott. Ni som känner mig vet att jag är en gottegris och ni hade skrattat mycket om ni sett hur jag gick runt där inne och tittade på alla färgglada och fruktiga godisar som om jag aldrig sett något mäktigare, haha. Jag hittade Jelly Beans, så de fick följa med mig hem. =) Om en liten stund ska jag städa mitt rum och den ska jag ut och träffa lite kompisar från klassen, det blir nog Chez ikväll, uteserveringarna har ju kommit fram. Smackapoff!

"DON'T LET YOURSELF DIE WITHOUT KNOWING THE WONDER OF FUCKING WITH LOVE."



Åh! Den här kvinnan är så full av inspiration! Jag läste just en intervju med henne i ELLE NR 5 och jag bara ääälskar henne. Rubriken är hennes favoritcitat från en novell av Gabriel García Márquez och jag log så mycket när jag läste det att jag var tvungen att skriva lite om det. Om ni inte redan visste det så heter hon Lykke Li och hennes album Youth Novels kommer jag nog lyssna på tills jag blir gråhårig. Jag ber er - köp albumet, lyssna på YouTube, be mig skicka filer... vad som hellst, men LYSSNA på henne. I natt planerar jag själv att varva ner av hennes toner. Sov underbart och Smackapoff!

TILL MIN DANIEL




Jag är verkligen dålig på det här,
på att inte sakna dig,
för du gör så mycket för mig
och utan dig tappar jag liksom motivationen.
Det är väl något speciellt antar jag
något lite extra
när man vill somna bredvid varje natt
och vakna alldeles nära varje morgon.

I'M NO SHOPAHOLIC!



Idag har jag umgåtts med min grymt snygga vän Frida, vi har strosat runt i affären (jag köpte ingenting - way to go!) och lunchat. En väldigt mysig dag. Resten av dagen har jag spenderat i sängen... jag hoppas verkligen att jag inte blir mer krasslig än jag redan är, för om lite mindre än en vecka åker jag till PRAG! Och då måste man minsann ha ork att vara uppe ur sängen större delen av dygnet. Nu ska jag hoppa ner till mamma för jag tror allt att det vankas chai. Jag måste bara tala om för er hur mycket jag hatar hockey! Den jäkla skitsporten har förstört ännu en kväll för mig och min mamma. Någon tycker nämligen att Vänner borde ta smällen för alla dessa fånar. Usch och fy. Haha. Smackapoff på er!


D: IT'S WRITTEN



Nu är jag hemkommen från bion och jag måste säga att det var den bästa filmen jag sett på väldigt, väldigt länge! (Och då räknar jag med SATC!) Ni som inte sett den: SE DEN!! Slumdog Millionaire är helt otroligt bra! Jag passade på att göra premiär för mitt nya hårband från Indiska ikväll. Det är dock lite tight så jag får en fet röd rand i pannan när jag tar av det, haha. Nu ska jag i alla fall krypa till kojs... Smackapoff!

LEVI STRAUSS & CO.



Förra året klippte jag av en av pappas gamla Levi's jeans till ett par shorts och jag bara älskar dem! Som EmsEdge skriver så är de ett klockrent basblagg i vårgarderoben. Jag är otroligt och overdrivet sugen på att hitta på något roligt ikväll och som tur var så ringde en klasskompis och frågade om jag ville med på bio. Slumdog Millionare blir det alltså ikväll. YES!! Nu ska jag ta på mig något mer passande (solens frånvarande är inget plus för mitt förkylningsliknande tillstånd). Nu smsade mitt hjärta - han älskar tydligen mig. Hihi. Smackapoff!


SPRINGFLICKA



Jag älskar min ölkagge på den här bilden, haha, det ser ju för tokigt ut. Just nu sitter jag och kikar på A Dubble Shot At Love, den serien är ju helt galen. I morse sov jag återigen medan mina föräldrar rev väggar i huset, och under dagen har jag sprungit ärenden åt dem med jämna mellanrum. Men det gör ju absolut ingenting när det är så vackert ute! Jag kunde till och med ha shorts på mig! Dessutom invigde jag mina gladiatorsandeler med nitar, men de syns tyvärr inte på den här bilden. Vilken härlig start på lovet! Smackapoff!

CHANGES



Det är sent, men jag behöver inte gå och lägga mig... för nu har mitt påsklov börjat. Oooo, så skönt! Jag behöver dock min sömn, eftersom att jag är lite krasslig och har ont i halsen, så snart ska jag krypa ner i sängen. Ett föga innehållsrikt inlägg måhända... men för ungefär ett år sedan togs den här bilden. Det är helt otroligt hur mycket mitt liv har förändrats sedan dess. Jag minns hur och när jag skrev:

Spontaniteten är död.
Det är en skam när så vackra saker har ett så kort liv.

ÄNTLIGEN



SATC II har premiär den 28 maj 2010! Jag hyser stora känslor för den serien eftersom att jag använde den som en av få källor av livskraft förra året. Och Sarah är ju bara så snygg att man smäller av! Någon som är på premiären? Just nu sitter jag i mammas fotölj och ser på Van Veeteren. Idag har jag tränat med mina föräldrar. Alla andra PTs kan ju slänga sig i väggen, för jag tror knappast att någon annan än min pappa kan få mig att träna intervall med hälften galen powerwalk och hälften löpning i 11-12 kilometer! Min kropp strejkar nu, så jag lär sitta i denna fotöljen tills någon drar mig ur den. Jag kan ju tillägga att pappa somnat i sin. Haha. Smackapoff!

sjuk



Aaoo!
Jag vaknade upp med världens halsont och huvudvärk. Jag har sovit till för tio minuter sen (alltså till klockan 12) och det samtidigt som pappa river tapeterna i matsalen... det låter som om någon river hela huset (!), men jag lyckas sova som en bäbis. "Du är ju inte klok", som mamma sa.

I förrgår var jag och Anna, Daniel +, (många, många namn som jag just nu inte orkar skriva ner) på musikalen GayCamp, den var ruuuuggigt bra och jag fick gåshud vid flera tillfällen ;p, så om ni inte redan bokat biljetter - gör det. Björn och Joel var nämligen skitbra. Efter det var det meningen att vi skulle ut, men pga lite "komplikationer" käkade jag och Daniel7Eleven och sen åkte vi hem och myste.

Igår var jag med han (Mr D alltså) och hans kära mor på en konsert på Sticky Fingers. Jämfört med torsdagar kan man säga att åldersnivån nu låg på sisådär 10 år äldre. En upplevelse vill jag lova.

Och imorse vaknar jag alltså sjuk när Daniel ska åka iväg till trysil. Jag kommer mesa och sakna honom fånigt mycket, men av respekt till en vän vars pojkvän åker iväg i ett år tänker jag försöka undvika sånt på bloggen.

Nu ska jag i alla fall dricka ett te som mamma gjort i ordning till mig. "Chillité som gör dig frisk!" Låt oss se om det funkar. Smackapoff!

exempel tre på hur emelie undviker att läsa läxor

Tomorrow i'll be meeting Juliet. Yeeeeey!!

 

i love spring






np sv b

 

Svenska nationella
idag. Jag satt väldigt läng, men det blev nog bra tillslut. Jag känner mig nöjd i alla fall. Jag, Noor och Frida hade sjukt kul i alla fall. Speciellt när Anders inte hittade en av sina papper och skrek ut "PENIS!" i klassrummet. Hahahaha! Jag vågade på mig rosettfrisyren idag föresten! Fast inte så högt som på bilden nedan, utan mer som jag visade igår. Just nu ser jag på Vänner och det är så himla roligt! (jag ska ut i det fina vädret sen när mamma kommer hem, så jag går inte miste om det!) Smackapoff!!


RSS 2.0