inspired. yes.

Jag har nu gett mig på en rosettfrisyr. Jag var tvungen att prova efter att jag sett den här artikeln från Sofis Mode och en läcker tjej vid namn Märta (Niklas flickavän) i Daniels vänskapskrets. Resultatet blev lyckat. Frågan är bara om man vågar på sig en i skolan imorgon...? Vi får se =)

 

  

en beige vår!

Det senaste tillskottet i min garderobe är denna beigea blazern från Monki för 400:-, jag har under två-tre månaders tid frågat i varje H&M-affär om den beige blazern som en av deras modeller har på sig i en kampanj, men den tycks ALDRIG komma in! Men så igår träffade jag en tjej som jobbar på Weekday och hon tipsade mig om Monki - klappat och klart och så hade jag mitt efterlängtade plagg! =D. Jag är lycklig och väntar tills det blir lite mer vår och jag kan ha min blommiga klänning från H&M under.

Jag och Daniel har haft en supermysig dag på stan i eftermiddag! Under påsk kommer han åka skidor och veckan efter ska jag till Prag med ett stort gäng från min linje. Så jag kommer inte träffa honom på två veckor... det blir lite övning innan han kommer studera i en annan stad sen i höst... jag kommer sakna honom supermycket och antagligen gnälla en del ;p. Nä, nu ska jag njuta över mitt köp och kika på TV. Smackapoff!!




daniel<3



Jag älskar det här kortet. Det ser verkligen ut som att vi är photoshopde in i en vacker tavla. Dimman var mystisk i morse och Daniel gjorde mig lycklig. Han gör mig alltid lycklig. Så där skratta-tills-man-kiknar blandat med se-världens-bästa-kärleksfilm-lycklig. Jag trodde ärlig talat inte att man kunde bli så här kär.



Den här filuren vet hur mycket jag hatar att skynda mig till bussen på morgonen så idag tog han min kamera och roade mig på vägen. Här har jag dock lyckats sno tillbaka den. Jag kan inte tänka på annat än när han spelade Emelie på piano för mig på alla hjärtans dag. Eller när han igår viskade det där i mitt öra...



Ni kanske tycker att jag är överdriven eller fånig eller nåt annat... men jag var olycklig länge. Så jag förtjänar min drömprins. Och jag släpper honom inte, även om han knyter skosnörena så långsamt att jag måste springa till bussen i klackar.

Smackapoff

söndagsmys



Just nu sitter jag i min säng och kombinerar SATC - the movie (ÄLSKA) med en rensning av min garderobe och lite toblerone som jag fick av min mormor. En perfekt söndag det vill säga. Den blir komplett eftersom att jag ska till Daniel sen också.

Jag måste bara nämna den här klänningen! Den är så snygg och elegant! Sophie i min klass har en likadan - den lilla fashionistan. Oooo, nu kommer garderoberensningsscenen (långt ord det där), så all fokus på TV:n. Smackapoff!!

det blev en tur till weekday och bikbok




blogg-mania

Jag tänkte tipsa er om mina favoritbloggar, inte för att ni ska sluta läsa min alltså ;p, men de är toppen om man vill få tips om outfits etc. =) De är inte rangordnade.

EmsEdge - http://emsedge.blogg.se/index.html
Garance Doré - http://www.garancedore.fr/ (kan vara nödvändigt att man uppdaterar sidan en extra gång och att man ar bort blockeringar för pop-ups)
HotSpot - http://hotspot.webblogg.se/ 
Gala Gonzalez - http://amlul.com/
AnyWho - http://anywho.cover.dk/
Style By Kling - http://kanal5.se/web/stylebykling

paljettjackan åkte fram



Idag har jag avklarat både muntliga NP i Svenska B (Dana beskrev mitt tal som lät som lyrik, vilket är typ den bästa komplimangen för mitt skrivsätt som jag har fått på länge) och ett kemiprov. Båda gick nog riktigt bra tror jag! =) Så ikväll ska jag ut och roa mig med min buddie Julia (torsdagar är ju bästisdagen om ni minns =)). Just nu sitter jag med morgonrocken på och huttarar, jag vill verkligen inte bli sjuk, men om jag någon gång ska bli det så ska det väl vara nu då... bara jag kan göra Högskoleprovet på lördag. Jag vet inte vad jag ska ha på mig ikväll än, så jag måste sätta fart nu. Under tider lyssnar jag på:

MOBY-
Natural Blues
Lift Me Up
Honey


Starka rekomendationer för hans musik! Smackapoff!

stora holm






engagemang och påverkan, jovisst



Jag önskar så mycket att Daniel var här nu. När jag behöver plugga och han är med så är jag supereffektiv, eftersom att jag mycket hellre vill mysa med honom än att plugga. Men idag är han hemma och jag är omotiverad. Inte så jäkla bra eftersom jag har kemiprov imorgon och dessutom muntliga nationella i svenska b. Det ironiska i situationen är att jag skriver om att vara oengagerad. Hm, så jag borde ha tusen saker att skriva om ämnet. Men som vanligt så kan jag inte koncentrera mig om jag vet att jag egentligen har så mycket viktigare saker som borde göras. Jag borde vara hos en viss person just nu som jag vet inte mår bra. Men istället gör jag inget alls. Fan, fan, fan. Skärp dig nu! Friheten kommer den 10 juni. Smackapoff!

mina planerade köp från MTWTFSS weekday

New York-teen och skorna är jag rejält sugna på! =) Idag är min älskling här. Smackapoff!

   

fröken kreativ

Efter att ha pluggat mycket de senaste dagarna (även om det blev en hel del mys också) kände jag att jag skulle ta en paus idag och försöka bli kvitt mitt magont, så jag satt bredvid på cheerdansen. Jag måste erkänna att det sved lite i hjärtat när de hoppade runt och såg så söta ut, med eftersom jag har vilat nu i kväll så tänkte jag träna lite imorgon. För hoppningsvis får jag låna danssalen nån timme eller så. Får se. =). Jag satte på mig en t-shirt som Daniel lånat i helgen och sniffade på den medans jag surfade lite på Minoutfit.se, och så blev jag superinspirerad klippa lite i den, resultatet ser ni på bilden nedan (ryggen är mot kameran). Jag tänkte ha på mig detta imorgon. Nu ska jag sova! Smackapoff!
 
 



and when they had loved each other for six months - spring came


h&m s/s -09

Blazern och den mörkblå jumpsuiten ska bli mina. Tack och Adjö. Smackapoff!

    

ett halvår med min drömprins

Igår satte vi oss på samma bänk på Valand som vi blev ihop och drack kaffe latte och myste. Han är underbar. Jag fick en väska av honom - Saga Of Götheborg. Helt perfekt. Jag älskar honom.






jag älskar dig så mycket att det gör ont

Ett ögonblick av evigheten passerade
och jag kröp ur min glasbubbla
hjärtat av guld föll mig ur händerna


Men så fann jag honom
varför inte lita på dig själv?
sa två leende rådjursögon
och gav mig ett nytt hjärta av guld


Eufori
vilar sitt vakande öga på oss
och resten av den tid som finns



ett stycke matförgiftad emelie




I'm a survivor

Yes, ni läste rätt, jag har överlevt natten. Haha. =P, nu ska vi se om jag har energi nog att gå till skolan. Detta hade jag tänkt ha på mig i alla falll. VIll man inte bara ha en brun fransväska till det? Mjaja, krya på mig!


matthew williamson för H&M lanseras den 23 april (damn, va nice!)



torsdagar - den nya bästisdagen

Idag upptäckte jag och min gulligull, Julia, att vi båda slutar jättetidigt på torsdagar, så iframtiden ska detta bli vår dag. Jag har också kollat den tredjes och kompleterande delen av oss schema, och hon slutar hyfsat tidigt hon med, så om  hon känner för det ska hon givervis vara med! (Detta var väl egentligen ett meddelande till Erica, men det får ni alla ta del av.)  Idag har jag och Julia gått. Vi träffades vid halv ett, fikade mellan ett och halv två typ, sen gick vi, näst intill oavbrutet, till klockan halv fem. GALET VAD ONT JAG HADE I FÖTTERNA! Jag drog runt på Julia i en timma kanske innan vi hittade den second-hand-affären jag ville besöka. Tillslut hittade vi den i alla fall och jag provade (världens snyggaste kavaj)^9, men den var för stor. Någon som vet var man kan sy in en kavaj så hör av er!! Jag var duktig idag och kom hem utan några påsar, dock drömde jag lite om pastell-kläder från H&M (bilder nedan). If I was a rich girl, nananana nananananana-naa.

Innan jag åkte hem så köpte vi lite godis (jag köpte sockerfritt). Nu farar jag dock att det var för gammalt, för jag har troligen åkt på mild (hoppas, hoppas) matförgiftning eller liknande, det känns precis som sist jag fick det nämligen. Och det är ingen picnic. Nu ska jag vila och dricka vatten och hoppas att jag kan gå till skolan imorgon. VARFÖR, VARFÖR fick jag det nu, när jag ska fira sex månader imorgon?! F*N.







Smackapoff<3

kan det vara så underbart att våren har kommit?

Jag tror att jag ska ge det ett försök... får se om jag fastnar. =). Det var så mycket vår i luften i morse att jag var extremt nära att ta på mig mina nya skor, men jag höll mig - tjuvstartar är inte okej ;p. Magtröjan som jag köpte igår åkte dock på, även solbrillorna. Nu ska jag städa mitt rum innan Daniel kommer hit och svimmar av åsynen. Smackapoff!




today i'm wearing this

Kom hem från skolan för en stund sedan, tänkte ta lite tid att undersöka minoutfit.se. Jag har ett medlemskap, men jag har knappt varit inne på sidan. Tids nog att gör det nu kanske. Igår var jag riktigt duktig och hängde upp mina kläder för idag så att jag inte behövde stressa. (jag menar, akolan började ju ändå 12.20 ;p) Jag återkommer senare om hur väl jag lyckas förstå mig på hemsidan och hur mina första bilder ser ut. Smackapoff!


budgetshopping är undantaget som bekräftar shoppingförbuds-regeln, eller hur?

Biträdet ringde redan idag! Så efter skolan åkte jag för tredje dagen i rad, till samma, nu lite uttjatade köpcentrum och införskaffade mig mina nyfunna älsklingar. Gosh, vad glad jag är när jag tripppar runt här hemma och ständigt kikar ner på mina fötter. De trivs bra just nu... =)

Idag lider jag av träningsvärk. Mitt förhållningsätt till den sortens smärta är verkligen hat-älsk-blandad. Igår hade vi idrott i skolan på morgonen. Då hade vi fys och mina muskler var efter den timmen alldeles möra. På eftermiddagen dansade jag i två timmar, min tränare utbrast: Jag tänkte att vi kör extra mycket styrka idag?. Puh! Men på bussen hem kände jag att jag fortfarande hade massa energi kvar i kroppen och efter att jag lagt in ny musik på min iPod blev jag väldigt taggad på att gå ut och springa lite. Så jag vände i dörren och tränade intervallträning med spurt och gång i ca en kvart innan jag slängde i mig lite mat för att sedan somna nästan med en gång. Idag har jag ont ÖVERALLT. Stackars mig. =)

Jag måste bara säga innan jag går ner och tar mig lite turkisk yoghurt med honung och nötter att jag saknar min lilla älskling mycket idag. Han såg så gullig ut i skolan att jag inte vill annat än att pussa på honom. I helgen är det sex månader. Det är nog första halvåret i mitt liv som jag känt mig lycklig varje dag. "Not all day every day, but every day." som Charlotte säger i SATC-filmen.

Smackapoff<3



Ray Ban-inspirerade solglasögon, Indiska, 59,90:-



Vit mag-t-shirt, Att, 99,00:-



Balmain-inspirerade gladiatorskor, Bianco, 550:-         (Ååååååh, så snygga<3)

couture från jean paul gaultier

Här man kan verkligen se att konst och design är samma sak; geometriskt formade hattar och urringningar och underbart skurna kjolar. Intressant.








den perfekt studentklänningen

Jag är så glad! Den är verkligen precis så som jag vill ha den. Enkel och supersöt. Skorna jag skulle köpa idag var slut, men butiken skulle få in ett par till och de råkade vara i min storlek, så biträdet skulle lägga undan dem och ringa mig när de kommer in. Först när jag såg att de var borta höll jag på att flippa sönder, men som tur var så löste det sig. =D. Jag kommer nog få dem inom veckans slut. De är en blandning mellan ett par gladiator- och Balmain-inspirerade skor. Jag längtar<3 Här är i alla fall lite bilder på min klänning. Jag måste bara säga att den är helt vit, det är mitt Poladroid-program som gör dem lite annorlunda.

Smackapoff!





earth hour!

Nu har jag skickat iväg min anmälan till Earth Hour. Jag hoppas att ni alla kommer släcka alla lampor lördagen den 28 mars mellan 20.30 - 21.30. På bilden nedan är alla läder som valt att delta i Earth Hour markerade. Ibland blir man i alla fall lite stolt över planeten man bor på. =). Jag skulle så gärna suttit på månen och sett ner mot jordklotet för att se hur en stor del av den plötsligt slocknade. Det måste se underbart vackert ut! Nedan ser ni även en bild från förra årets Earth Hour.

VOTE FOR EARTH HOUR! SWITCH OFF!



nu är det sannerligen vår... jesus!

Idag fann jag den perfekta studentklänningen. Jag vill verkligen ha en enkel, söt klänning, och det är precis så den är. Imorgon, under min 3 timmars långa dötid mellan skolan och träningen ska jag åka och köpa den, dessutom tänkte jag slå till på ett par urläckra skor. Imorgon får ni se hur dem ser ut. =). Jag umgicks med två av min bästa vänner idag, Erica och Julia, och jag köpte en stor, skitsnygg, vår-sjal från Lindex. Den passade till vädret tyckte jag - årets vackraste.

Smackapoff <3


födelsedagsfirande på blvd










maria 18!

Ikväll ska jag till en klasskompis för att fira hennes 18-årsdag. Jag har köpt ett jättefint armband till henne som jag hoppas att hon kommer tycka om. Nu måste jag skynda skynda! Detta bar jag idag:






balmain fall -09

Visserligen så känns det lite som vårkollektionen, fast i svart, vitt, grått och blått istället för pasteller, men man kan ju inte förneka att kläderna är helt otroligt snygga! GE-MIG-faktorn är extremt hög.

   

En liten besvikelse är dock skorna. Efter vårens helt otroligt starka skönheter förväntade jag mig liite mer. Men vem är jag att klaga?

 

Style.com

jag vill ju bara se bra ut naken

En dag varje vecka brukar jag laga mat till min familj. Nu när jag och mamma har vår nyttiga period, eller snarare vår rus-start mot ett hälsosammare liv, blir det lite oftare. Som tur är så älskar jag att laga mat. En favoritkokbok som används flitigt här hemma är "Jag vill ju bara se bra ut naken" av Jonas Colting. Dagens middag kommer här:

LAMMFÄRSBIFFAR MED FETAOST
4-6 portioner

400 g nötfärs
400 g lammfärs
3 ägg
1 finhackad rödlök
3-4 pressade vitlöksklyftor
300 g fetaost, söndersmulad
en näve hackad gräslök
salt, peppar




les clothes





motgångar får mig alltid att vilja förändra saker

Jag har funderat lite över min kära blogg och kommit fram till att den inte representerar mig på ett sätt som jag nödvändigtvis vill. Från och med nu ska jag fokusera på specifika saker jag intresserar mig av, inte bara vanligt vardagsblaja. Vad intresserar jag mig av då? Att skriva lyrik, utforska modet, tolka musik, umgås med människor som betyder mycket, laga mat... typ. Lyrik och Mode. Helt klart favoriterna att skriva om. Och bara för att förtydliga - min lyrik handlar nästan alltid om dem som betyder.

Ja, då drar vi igång då.

Välkomna!

chiquita!

Idag skulle jag vilja ligga kvar i min säng hela dagen, även fast solen strålar genom min gardiner. Jag skulle också vilja slippa min redovisning i Kemi B som jag har idag eftersom att jag inte är 100% klar än. Min mamma hade köpt Chiquita Smoothie igår, de är verkligen goda! Jag tog en till frukosten förut med ananas och banan, mums. Smoothis har blivit min drog. Just nu suktar jag efter den här:



idag sken vårsolen på mig



bye bye, livet i glaskulan

det är natt och jag kryper ner i min säng
drar täcket långt över huvudet och blundar så hårt jag kan
att lita på människor
den förmågan tappar jag snart
i brist på syre kryper jag fram från täcket igen
jag sätter två hörlurar i mina öron och trycker på play
"Mot världen jag ler..."
när jag lyssnat på den tusen gånger lyssnar jag tusen till
sen somnar jag till tonerna av kärlek

rummet är ljust
när jag tröttnat på att snooza drar jag den största tröjan jag hittar över huvudet
löpartights och skor åker på
sen tillbringar jag en timma till att bränna kolhydrater
sakta smyger sig en klump fram i magen
varför var jag inte mer intressead av miljö?

klump i magen
den försvinner på cafét
en liten rödblond sötnos med en varm kopp choklad
merci beaucoup






lets be bullies together

Eftersom jag inte orkar skriva om hur sjuktjävlaheltstördtobehagligtfruktansvärt jobbigt jag tycker att det är att vara i skolan nu för tiden så ska jag berätta om några knasigheter jag varit med om under dagens gång:

En reklam:

- Jag mår urdåligt
- Har du också svalt en klocka?

Hehe, jag kan tänka mig hur konversationen gick på Telenors kontor:

- Superbra! Vi kan fortsätta på det spåret. Någonting som: "Jag mår skitdåligt." Och den andre svarar: "Har du också svalt..." Eller kanske inte...

Två killar på bussen:

- Ja, men du vet han var skitsmal innan.
- Jaså?
- Ja, typ 60 kilo... eller 50... eller 70 eller vad det var...
- Shit, värsta spinkisen då ju.
- Ja, jag vet... sjuukt.


En ester, många estrar

Datorn.
Inte Emelie.
Bara jag.
Kemi B.
19år.

EXT: Emelies något ostädade rum. Kanal 5, sanningens ögonblick med Pontus Gårdinge. Jag och Emelie sitter i sängen mitt emot tv:n. Emelie pluggar kemi.

E - Jag har sår... Tyck synd om mig då!!

E - Det är mintgrönt älskling. Det är ju mintgrönt.

TV: Great taste of America.
Please don't eat my bananas.

E - Please!

TV: 
Real taste zero suger!
Den rätte för rosing, hjälp mig please, I think it looks roligt...

*Puss, puss, puss

(kliar mig i örat)

E - ehe, skum kille.

TV:
Pontus Gårdinge: Är du nöjd med ditt nuvarande sexliv?

E - Ja!!

TV:
Svaret är: Sant

E - hdsblfg sdofgbi...

D -  Vad sa du?

E - Nej, jag pratade med mig själv.

TV: ...bara vara så enkelt som att säga sanningen.

D - Vad roligt hon pratar.

E - Hon låter som en tjock tjej.

TV:
Hihihihi

E - Men käft!!

D - Ska hon bara sitta där och skratta?

E - Skitjobbig!

D - Jag älskar dig.

E - Jag älskar dig mer!

D - Hehe Nej.

E - Svaret är: 10^x

TV: 
Svaret är: SANT!!




Puss & Smisk


lots of earrings and a pair of jeans




daniel 19 <3






spectator - this year stops you

This year stops you
tied up
I get some rest
the shaking' voices in my head


Oh!
What's this?


Revolution
of the stolen generation
thousand opinions can't hold me back
you slip thru my fingers
true and vicious
the spectator comes besides the pretty ugly ones
he stands coming; he says go
friendly patient
pulling at loose strings
falling without rescue
bye
I'm losing, my glows are off
people never changes


Oh! always in my eye line
This is really happening
spiraling
cold like the sun
stop lying... or stop non-believing?


This year stops you
tied up
I get some rest
the shaking' voices in my head


Revolution
of the stolen generation
thousand opinions can't hold me back
you slip thru my fingers
true and vicious
the spectator comes besides the pretty ugly ones
he stands coming; he says go
friendly patient
pulling at loose strings
falling without rescue
bye
I'm losing, my glows are off
people never changes


When we fall

/Emelie Carlberg


en lektion kvar denna veckan :)

jaha, vi ska alltså skriva ett arbete om fråglar... var börjar vi?

man kan ju alltid prova fåglar.se, hahaha.

skriver in faglar.se

nehe, ingen träff, vi googlar istället...

första förslaget: birds.se

Svenska fågelfaunan - birds.se, det var ju ologiskt..!

Tänk så roligt man kan ha på NV Breddning. =)


one two three four five six seven eight

Dagen ägnas till min mormor, städning, träning och fisk (någon jag inte är så förtjust i, men om man har en mamma som gått helt in för Skipper-månaden har man inget annat val än att tugga och svälja, haha). Jag har förövrigt klarat en hel hel vecka plus två dar nu med mycket träning och lite sötsaker. Jag är oerhört sugen på att träna cheerdance, får kolla om man kan låna danssalen i skolan i morgon. You go girl!

Smackapoff!


bro's before hoes?


keane - spiralling

Min tränare är för mig helt ovärdelig
Frida Ö, tack!



feghet gör mig illamående

det är nog det värsta tror jag

att bli besviken på en annan människa

speciellt någon man trodde att man stod nära

någon man kanske även älskade

på något sätt känns det som om jag varit här innan

jag kanske är den typen av person som man bara slutar bry sig om någonstans på vägen
jag har hört de typen av ord innan:

jag kommer älska dig tills jag dör

vi ska vara vänner hela livet
tillsammans bli en blandning mellan pantertanter och bullmormödrar
fast å andra sidan har jag aldrig varit här innan
när jag blivit besviken...
en kände jag på mig
en annan var uppenbar
en tredje hade jag inga krafter till att bry mig om
men när man har höga förväntningar
mycket respekt
fruktansvärt mycket respekt
och allt faller platt till marken
då blir man riktigt besviken
och jag trodde verkligen inte det om dig



RSS 2.0