KAMERAJAKT; HJÄLP!


Jag är i stort behov av en ny digitalkamera. Min nya föll nämligen i marken efter att min tämligen klumpiga (men ändå älskade, haha ;p) vän välte ner den i asfalten. Jag har alltid med mig min kamera, även om jag nästan alltid glömmer att ta kort, och nu känns det helt plötsligt som om jag vill ha kort på allt. Skit irriterande verkligen. Jag måste i alla fall skaffa en ny, så snälla lämna en liten komentar om vilken kamera ni har och hur bra/dålig den är. Kan ingenting om detta känner jag, så jag behöver hjälp! Tack på förhand. :) Puss! 

GOD MORGON



Igår ringde min läkare mig ang. min mes-mage och gav mig massa (jättetråkiga) riktlinjer för hur jag ska äta, så framöver är det bäst för mig att jag följer dessa. Har tillbringat morgonen med att söka information på internet och nu har jag en ganska bra bild om hur min kost ska se ut. Alltså är det dags för frukost. Tänkte läsa körkortsteori idag. Är förövrigt extremt rastlös. Längtar så till januari! Ikväll är det träning igen som tur är. Pusspuss!

QUEEN



Jag och mitt hjärta hade egentligen nog bara tänkt sätta oss på nåt fik och dicka en värmande latte, men jag kände att jag behövde bli lite glad (det är inte JÄTTEroligt att ha sin pojkvän i en annan stad ser ni) så vi satte oss på Queen där vi träffade Johan, Viktoria och Patrik och tog ett glas vin eller två ;). Bordet fylldes så sakta på med folk, men när klockan närmade sig tio var det dags för mig och Julia att dra oss hemåt. Jag håller på att bli sjuk tror jag, så jag ville inte vara ute för sent. Min kamera gick sönder när vi var på Sticky i torsdags, så därför kunde jag inte ta några bilder. (Måste fixa detta!)

Nu tänkte jag somna till Svenska Hollywoodfruar på svt Play. Vi hörs imorgon! Sov sött!

Och älskling, jag saknar dig.


NU SKA JAG TRÄFFA JULIA, PUSS


NYTT PÅ ÖNSKELISTAN; KAVAJ [2]



Okej, den här var faktiskt också skitsnygg, och även en helt annan modell! Den är nog tyvärr redan slut i min storlek, precis som den från Lindex. Den här snyggingen kommer från Gina Tricot och om jag fått bestämma så hade den hängt i min garderobe redan nu. Jag älskar verkligen att den är lång fram och kort bak (min längd har vi ju redan pratat om ;p). 399 kr kostar den iaf. Har ni några tips om nån snygg kavaj ni hittat så låt mig veta! Kanske att det blir kavajjakt i stan redan i dag. Spännande, spännande ;D.

Var precis ute och powerwalkade, kände att jag fick kompensera för den där halvtimman jag satt ner och försökte leta syre igår. Är nyduschad och tänkte fixa lite med mitt hår för att få det ännu någon nyans blondare och sen ska jag äta frukost och kolla på TV. Jag känner mig verkligen jättetrött, kanske att höstförkylningen är på väg trots allt? Jaja, puss på er!

VECKOREVYN MODELS

         





Jag har sedan många år köpt Vecko Revyn när jag känt mig på dåligt humör, eller om jag bara har lite extra tid för mig själv. Jag tycker att tidningen står för sunda idéal och att den verkligen är en bra tidning för unga tjejer. Hur som haver så har de nu startat en liten "modellargentur" och jag måste erkänna (även om det känns lite lamt och töntigt att "låtsat" vara modell, eftersom jag inte på något sätt har den sortens kropp) att det kliar lite i fingrarna på mig när jag ser ansökningsknappen. Själva iden är att de ska anta tjejer oberoende på längd och vikt för att "ta ytterligare ett steg mot sjuka kroppsideal". Jag tänkte sova på saken och se hur taggad jag känner mig imorgon! Nu ska jag krypa ner i min säng. Fast den är inte alls lika mysig idag utan Daniel. Och dessutom inte trång nog - det är ju inget roligt om man kan röra sig hur man vill ;). God natt och sov gott på er!

AJA BAJA



Ups, träning på fastande mage är ingen hit! Mådde så illa att jag fik sitta ner och vila sista kvarten. Fy skäms, Emelie! Dessutom fanns det verkligen inte en enda syremolekyl i dansrummet! Nu hörde jag mamma ropa "grillad kyckling till slau!", vilket betyder MAAAAT. Haleluja.

Måste ta reda på vilket märke jag har på läppstiftet, det höll hela träningen. Sjukt. PUSS.


HEMLIGHETER OM 2010

´
Jag minns Grekland nu när det är mulet ute...

När jag vaknade i morse kände baby's armar runt om mig, log och kröp ännu lite närmare. Det finns verkligen inget bättre sätt att börja dagen på. Nu är han dock hemma och packar och så innan han ska tillbaka till Jönköping ikväll. Jag i min säng och fyller i en hel bunt med ansökningspapper. Jag är nämligen i full fart med att planera inför 2010. Jag har stora planer ser ni ;). Jag är superspänd, men kan inte riktigt berätta om det i bloggen än. Snart dock...
Om en timme ska jag till Cheeren och dansa, herregud vad dagarna går snabbt ibland! Pusspuss!

NYTT PÅ ÖNSKELISTAN; KAVAJ



Jag tänkte sätta igång med ett litet inslag här i bloggen (det blev ju inte så mycket av inspiration-grejen); nytt på önskelistan. Jag har tagit till mig råden om smart shopping (artikel ur ELLE no 10 i höst) och tänker nu skriva ner vad jag önskar mest. Allt för en planerad garderobe ;p.

Jag är så sugen på en ny kavaj, men jag vet inte riktigt vilken sort jag ska slå till på. Marin-inspirerad och orkesterjacka känns lite pasé. Självklart skulle jag vilja ha en riktig herrkavaj, men eftersom att jag är lite kort så tänkte jag att det nog passade bättre med en kortare modell á la Chanel. Här nere är ett exempel som finns på Lindex, men det ser frukanstvärt tantig ut så jag måste nog kolla runt lite först. Dessutom är jag osäker på hur den sitter över axlarna. Det finns ju inget fulare än när det är för stort / för litet där. I veckan som kommer ska jag ge mig ut på jakt! PUSS.





JAY-Z



Jag hoppas verkligen att ni inte missar Skavlan på svt1. Jag sitter som klistrar och lyssnar på varje ord. Han är förbaskat söt när man ser honom såhär.

Om ett par timmar kommer älskling hem till mig. Jag har saknat honom. När han kommer ska han få en stor blöt puss. ;) Vi hörs i morgon. PUSS

MÅSTE KÖPA PRESENT TILL PAPI!



Nu springer jag till bussen! (konstig) PUSS!

HÖRDE JAG ETT SKÅL?



Vi hade sjukt kul ihop igår, såklart. Kön till Sticky var helt hysterisk, som vanligt, men vi kom in två minuter innan nio och slank alltså in utan att behöva betala inträde - vilket vi firade i baren. Sen dansade vi tills fötterna värkte och Erica förmodligen funderade på att hugga av sina (hon hade ett par av mina klackar). Jag upptäcker bara mer och mer hur bra det är att ha läst "The Game" av Neil Strauss när man är ute på stan. Det kom fram en snubbe och drog en raggningsgrej nästan ordagrant från boken:
Snubben: "Hej, har du träffat min vän Herman?"
Jag: "Jajjemän! Men inte Erica"
Herman (hoppar fram från en påle där han stått och gömt sig): "Hej!"
När jag och Erica halvdiskret vänder oss bort säger snubben: "Jag måste bara fråga först. Herman här hette Johan förut och han hade jättesvårt att träffa tjejer, men nu när han kallar sig för Herman är alla plötsligt intresserade! Jag måste höra din kvinnliga åsikt om detta. Vad tror du att det beror på?"
Jag: Vännen, detta kommer inte funka. Jag har läst The Game.
Snubben: "Jag med!! Jag måste höra din kvinnliga åsikt om den................." BLABLABLA. Denna gånger vänder sig jag och Erica tydligt bort och de gick iväg. Puh.

Sen var ingen som klagade på idén att dra till BK för lite nattamat innan vi tog bussen hem. Grym kväll, tjejer! PUSS på er!


SER NI MITT HÅR? DET ÄR LJUUUUUUUUUUUST!






STICKY FINGERS

Nu drar jag, Erica och Julia in till stan. Underbar dag. Nu kommer kvällen.
Vi hörs imorgon!

BARA BAPPA BAPA BA


Ursäkta porrigheten, posen var faktiskt helt oplanerad, egentligen dansade jag som Disney's Aracua (Fågeln som irriterar Kalle Anka på jul) på amfetami. Ni skulle sett de andra korten ;p. Jaja, nog med bortförklaringar.

Jag bara älskar att umgås med Amanda. Hon är full av fart och fläng den tjejen! Tror inte att någon annan människa kan ha så många sjuka och roliga historier att berätta om den senaste veckan i sitt liv. Underbar tjej som jag hoppas se lite mer än vanligt av i framtiden. Vi började med en soyalatte på Fröken Olsson, mötte sen upp Marina för middag på Paprika och sen satte jag och Amanda oss på Chez Amis och tog ett glas vin. Så vi hann med en hel del tjejsnack ikväll. ;). Puss på henne och er andra. Puss.
(Jag ser så fram emot imorgon.)

MOT STAN FÖR EN FIKA MED AMANDA<3


DAGENS





Jag fick (av någon oförklarlig anledning) ett sting av saknad för att plugga. Och vad fastnade mina ögon på när jag svepte med blicken över mitt rum om inte körkortsteorin? Lagom passade, eller vad säger du, Erica? Dags att sätta igång med det nu kanske... ;p. Så idag tänker jag bara sitta i soffan och PLUGGA och dricka underbart te. Eller, jag tänker göra en paus för Ellen Degeneres och Ellen som kommer efter. Den kvinnan är hysteriskt rolig. Puss.

ÄR VI INTE FINA IHOP? :) JOOOOO, TITTA BARA! <3



Nyckelord för rasan: nedsläkt restaurang, utsikt över ett glittrande jönköping, stearinljus, rosenblad, världens vackraste Daniel.

Mer än så får ni inte veta, moahahah. ;). Eller jo! Jag måste berätta om den tredje bilden. Det var nämligen en husvisning vi gick förbi när vi skulle hälsa på D's släktningar. Daniel ville självklart (för er som känner honom) gå in och låtsas att vi skulle få barn och letade efter det perfekta huset för "Lillan". Jag skulle ju (för er som känner mig) aldrig kunna hålla masken på det sättet, så det blev inget ;p. Men jag gjorde en fin prototyp på hur jag skulle sett ut om vi gått in. Trovärdigt? Nja. Skitkul? Japp.

Jag älskar honom. Punkt. Puss.

ETT ÅR OCH EN DAG<3


Kofta: Gina Tricot, Linne: Grekland, Stövlar: Vagabond, Väska: Monki

Finely, jag är hemma. Tågresan var lite påfrestande för min rygg, eftersom jag somnade i en (undra hur jag såg ut egentligen?) slå-knut-på-mig-själv-position, men nu vilar den tryggt i min fotölj. Resan har varit helt fantastiskt mysig. Tänkte berätta så fort jag fått i mig lite lunch. PUSS!

ANYWAY



Nu åker jag till min mycket efterlängtade pojkvän (dock inte riktigt såhär tunnklädd) och kommer inte hem förrän på tisdag. Jag tror inte riktigt att ni förstår hur bra den här killen är och hur lycklig han gör mig. Det finns ingen annan för mig. Han sa att han kunde se oss när vi blir äldre i ett hus med barn och en liten hund som heter Orion (mina favoritstjärnor). Jag har då inte planerat något annat.

Älskar dig, älskling, snart har vi ett år ihop!

DEATH CAB FOR CUTIE - CROOKED TEETH

It was one hundred degrees, as we sat beneath a willow tree,
Whose tears didn't care, they just hung in the air, and refused to fall, to fall.

And I knew I'd made horrible call,
And now the state line felt like the Berlin wall,
And there was no doubt about which side I was on.

Cause I built you a home in my heart,
With rotten wood, it Decayed from the start.

Jag har lyssnat på den här låten om och om igen hela dagen. Så väldigt underbar är den. Känner att jag lessnat lite på att blogga den senaste tiden. Antagligen för att jag känner att jag får för lite (ingen) respons från er läsare. Ni är nämligen en stor del av den ser ni! Och att prata med en vägg, eller i detta fallet dataskärm, känns sådär kul. Skriv vad ni känner, ni kan ju alltid vara anonyma om ni vill. Jag vill inte låta bitter, med det är ju alltid roligare om man får något tillbaka!

Puss på er!

VAGABOND



Idag har jag köpt höst/vinter stövlar. Dessa kändes helt perfekt. Jag har kollat runt lite den senaste tiden och kikat på knähöga bikerboots, men inte hittat några som passar i stil och pris. Det finns ett par sjukt snygga från Primeboots (säljs bla på Fiorucci), men att penga ut 3400 kr kändes liiite väl. Dessa är från Vagabond och kostar 1499 kr. Jag har impregnerat dem precis så att jag ska kunna ha dem i Jönköping i helgen. För jag ska nämligen hälsa på världens finaste Daniel och kommer få hela 4 dagar med honom. Känner mig som ett litet barn innan julafton nu! Saknar honom så himla mycket på veckodagarna. PUSS PUSS.


IN MOT STAN



Nu ska jag in till stan och fixa sjukt många saker. (Vet verkligen inte hur jag ska hinna allt), men en lunch med bästis-Frida och Erik tänker jag då klämma in. Det var allt för längesen jag träffade dem. Nu måste jag kuta iväg till bussen. Här ser ni mitt hår lite bättre. Ska bla köpa silverschampoo idag för att få bort de gula nyanserna. Vi hörs ikväll! Pusspusspuss.

BLONDARE EFTER HÅRARKIVET




Nå, vad tycks? Det är lite ljusare/rödlättare i dagsljus. Som ni ser är ju min hudton inte helt rättvis den heller ;p. Men jag är supernöjd! Det är såklart världens bästa faster som slingat och tonat. Hennes salong heter Hårarkivet och ligger på arkivgatan (tvärganat in från avenyn vid Evas Paley). Hon är underbar. Puss och God Natt!

DUNK DUNK


Linne: Grekland, Tröja: Rut, Halsduk: Monki

Hej-hej. Jag har en fruktansvärt dunkande huvudvärk idag. Trots att jag är nyduschad och avslappnad. Tror att det beror på min kostomställning, men jag vet inte. Huvudet dunkar iaf och kommer kanske göra det i några dar. Har gått från få, medelstora potioner till många små. Och jag har faktiskt inte haft ont i magen idag. En väldig lättnad. Inte för att huvudvärken är speciellt kul heller.

Hade min första cheer-dans träning för terminen, så härligt att vara igång igen. Nu klarar mitt huvud inte av att sitta framför datorn längre, så hej svej! (Imorgon ska jag till frissan!)

POWERWALK




Nu sitter träningskläderna på och trots att jag är helt slut och mitt ansikte känns svullet så beger jag mig iväg. Hej och hå.

EN MES TILL MAGE



Idag var jag hos läkaren och kollade äntligen upp varför jag nästan alltid får ont i magen efter jag ätit, något jag känt av i flera år nu. Sjuksköterskor har sagt att det nog beror på stress och blabla och att om jag bara tar det lugnt så kommer det att gå över. Efter två minuter idag var läkaren 99% säker på vad det var. Min mage är en mes helt enkelt, som inte tål fett- eller kolhydratrik mat, inga stora potioner, stressiga perioder etc. Jag kommer antagligen få lägga om min kost lite, och till hjälp kommer jag ha en dietist som jag ska på möte med. Hej och hå vad det gick undan. Sjukdomen är inget farligt, utan faktiskt något ca en tiondel av befolkningen har, men de flesta får inte magsmärtor lika ofta som jag. Men, men, jag kommer få springa till läkaren några gånger nu snart för att fastställa det hela. Det jobbigaste att det är en medfödd sjukdom och dessutom är den obotlig, så det gäller att lära sig att leva med den. Snacka om segt. Men nu har jag ju verkligen en anledning att leva sunt. En skyldighet typ, haha. Snart ska jag sova. Imorgon blir det powerwalk igen (tro det eller ej, men jag och mamma var uppe halv åtta (svensk tid) varje morgon i grekland och gick ca 40 minuter!), skulle gått idag med blev inring till jobbet kvart över sju ;p. God natt och sov sött!


CORFU



Den här bilden sammanfattar typ min resa till Corfu. Så fort vi satt oss i bilen till flygplatsen ljöd Carlberg-humor direkt. Trött-Emelie, Retsam-pappa och Gapflabb-mamma var en lyckad trio. Jag har tillbringat största delen av min tid åt att ligga och läsa i solen; äntligen har jag tid att läsa igen! Har även funderat ganska mycket på vad jag vill göra med min tid nu i höst och vår. Jag är ganska säker på vad jag vill, men än så länge håller jag det för mig själv. Resan var väldigt lyckad iaf. När det regnar och är kallt i höst och vinter ska jag minnas frukostarna precis vid vattnet då det var så ljust att allt såg vitt ut, himlen, havet, sanden, träden. Det var sjukt vackert.
 


Precis utanför vårt hotell.

<3

Jag visste inte att man kunde känna en sådan här total lycka. Tätt intill honom är allt perfekt.

Hans leende gjorde mig helt yr idag.

Om en vecka har dett gått ett år.

Mitt livs bästa.

GOD DAG!



Nu ska bara veta hur lättad jag är just nu! Igår fick en släkting åka in på sjukhus pga magsmärtor och har varit där hela natten ifall de behövde operera. Tidigt i morde skickade läkarna dock hem henne eftersom hon mådde mycket bättre. Var så orolig i natt att jag knappt kunde somna! Hela min familj är bortresta på olika håll nästa vecka och om hon inte blivit bättre hade vi självklart stannat hemma och pysslat om vår sjukling. Men nu är det alltså bättre och vi kan åka till Grekland trots allt. Detta gjorde dock att jag inte packade igår (eftersom jag typ börjat gråta om jag blivit tvungen att packa upp igen ;p), så det satte jag igång med imorse när Erica var här. Passade på att röja lite i min garderobe, galet va mycket skit som fanns där längst in.

Ikväll kommer Daniel hem, så efter jobbet tänker jag åka till honom och pussa på honom hela natten. Jag är så lycklig att jag har honom. Han är bäst! Puss på honom. Och lite på er med. ;)

CHANGE!





Idag är jag trött på mitt utseende. TRÖTT. Och sjukt avundsjuk på folk som Mary-Kate, som kan färga sitt hår sådär dramatiskt och fortfarande vara helt otroligt vacker. Kan ju lika gärna erkänna att jag alltid (sen Huset fullt började sändas i Sverige) varit lite småavis på henne. Jag vill också ändra lite på mig. Har haft samma hårfärg hela mitt liv, och inget fel på den, jag kunde inte varit nöjdare, men jag vill leka lite känner jag. Jag menar, min riktiga hårfärg kommer ju tillbaka. Fast ni behöver inte oroa er för att jag ska bli platinablond ;p. Beställde tid hos min faster idag. Om två veckor bli jag lite ljusare på skallen. Vad tror ni?


RUTINERNA ÄR PÅ GOD VÄG :)


Jag i våras.

Nu har jag varit ute och power-power-walkat. Har nog aldrig gått så snabbt, haha, måste sett ut som ett fån med
armarna pendlande fram och tillbaka. Helt slut var jag när jag kom hem, men nu har jag fått i min lite brunch och känner att energin är så väg tillbaka. Stretchar gör jag också, för jag är stel som en pinne.

Ska jobba lite i eftermiddag, men först har jag lite ärenden. Plus att jag måste börja packa. Om ni glömt så åker jag till GREKLAND på lördag! Weeeeiihoo. Jag längtar så mycket. PÖSS.

Det står för övrigt en man precis utanför mitt fönster och byter bräder på husen. Sjukt kul när jag kom hem förut och drog ner persiennen. Haha. Hörde detta förut föresten, ganska kul;

Man 1: Sätt på bandit rock!
Man 2: Radion är ju redan på!
Man 1: Men byt till bandit rock, jag vill inte höra på fjollmusik!
Man 2: Det ÄR bandit rock! Va fan är det med dig? Den här låten är skitbra. *börjar sjunga med*


Och inget emot något, men den låten var verkligen fjollig. Haha. och detta vaknade jag till imorse. Skön start på morgonen.

NIGHTY NIGHT



Har varit så sjukt trött idag! Tänker verkligen inte somna klockan två i natt igen, och jag tänker inte låta mig väckas halv sju igen av byggarbetarna (som grejar här hemma denna veckan). Öronpropparna trycks i snart. Måste föresten presentera min nya almanacka från Ordning & Reda. Passande namn. I morse gick jag ut och powerwalkade en timma, ska bli en daglig rutin så gott det går; känner mig nämligen som en säck potatis. I morgon kör jag på den långa rundan, eftersom jag börjar sent. Förstår inte hur jag någonsin orkat utan min iPod innan. Puss på er!!

ROMANTISK FRISYR



Mary-Kate är så himla fin! Och den här frisyren är ju helt tokigt vacker. Kanske är ett bra tillfälle att passa på att berätta att jag tänker skaffa blonda slingor om några veckor. Ögonbrynen ska bli mörkare dessutom. Nu är det dags att vandra iväg till jobbet. Pusspusspuss!

IGÅR PÅ JOBBET:

Kund: (något ohörbart)
Jag: Va?
Kunden stirrar på kortläsaren.
Jag: Va? (igen)
Kunden: Ursäkta?
Jag: Vad sa du?
Kund: Kort.

Lång tystnad.

Jag: Va?
Kund: Jag tänkte betala med kort.
Jag: .....ookej.....

Haha! Ni ska bara veta hur mycket jag skrattade efteråt. Så tokigt det kan bli.

GRATTIS ERICA!





(Gamla bilder) Erica, kan du förklara för mig hur det är möjligt att dessa två bilder är de snyggaste som finns på oss två? Hahah! Jag skrattade verkligen när jag vandrade igenom mina mappar. Men jag älskar dig oändligt mycket och jag hoppas verkligen att din dag har varit perfekt. Hipp hipp hurra för dig och den där onsdagen vid sjön i femman. Puss på dig, hjärtat!

RSS 2.0